skip to Main Content

Nette shirts voor op kantoor: do’s en don’ts

shirts voor op kantoorBen je een enorme fan van toffe shirts met of zonder print? Uiteraard is het in je vrije tijd geen enkel probleem om elke dag in een hip en trendy shirt te lopen, maar op kantoor kan dit bij sommige werkgevers voor problemen zorgen. Werk je echter bij een werkgever binnen een informele werksfeer, dan is de kans groot dat het prima is als je elke dag een net T-shirt aantrekt, mits deze getailleerd en netjes onderdeel uitmaakt van je outfit. Hieronder de do’s en don’ts voor nette shirts op kantoor.

Do’s voor nette shirts op kantoor

Een net T-shirt kan altijd op kantoor als je werkt binnen een informele werkomgeving. Denk er dan wel aan dat je shirt goed afkleedt en netjes getailleerd langs je lichaam valt. Zorg voor niet te drukke prints en kies voor een net shirts in een basic- of pastelkleur om er zeker van te zijn dat je niet teveel de aandacht trekt tijdens je werkdag. Een overhemd zorgt ervoor dat je wat netter voor de dag komt en deze kun je prima combineren met een naadloos onder shirt. Zo zorg je ervoor dat het onder shirt niet zichtbaar is door het overhemd heen. Tot slot is een nette heren polo ook een prima en ietwat netter alternatief voor een shirt op kantoor. Een polo geeft een nettere uitstraling door de kraag en de vaak getailleerde pasvorm. 

Don’ts voor nette shirts op kantoor

Shirts met grote merknamen of logo’s zijn not done op kantoor. Ook shirts die te groot zijn of slecht gestreken zijn geen goed idee om naar kantoor te dragen. Vermijd het dragen van deze shirts dan ook tijdens een kantoordag. Voor vrouwen geldt dat shirts waar teveel bloot is te zien, totaal niet gepast is om naar kantoor te dragen en de boel alleen maar zal afleiden. Vaak zal dit niet perse voor positieve indrukken zorgen bij je werkgever. Tot slot zijn shirts met teksten of bepaalde boodschappen ook niet handig om te dragen naar kantoor.  

Er zijn dus enkele belangrijke regels voor het dragen van shirts naar kantoor. Als je in een informele omgeving werkt, is er veel mogelijk en geoorloofd als je graag (nette) shirts draagt, maar ook hierbij geldt dat je niet zomaar alles naar kantoor kunt dragen wat je in je vrije tijd graag draagt. Twijfel je over een outfit? Dan kun je meestal beter kiezen voor een andere optie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top