skip to Main Content
Kinderschoenen Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Kinderschoenen kopen: waar moet je op letten?

Uiteraard wil je het beste voor je zoon of dochter, dat geldt ook op het gebied van schoenen. Je wilt tenslotte dat ook de voeten zich optimaal kunnen ontwikkelen en goed schoeisel kan daarbij zeker helpen. Daarom hieronder extra informatie over waar je op dient te letten bij het kopen van kinderschoenen.

Goede pasvorm

Een goede pasvorm is één van de belangrijkste zaken tijdens het kopen van de juiste kinderschoenen. Er moet zowel aan de zijkanten als de voorkant enige ruimte over zijn voor de voeten en tenen om te kunnen bewegen en op de juiste manier te kunnen groeien. Uiteraard niet zoveel dat de voeten gaan glijden en zwikken. Om te kijken of de schoenen de juiste pasvorm hebben, kun je je duim achterin de schoen steken of duwen op de voorkant van de schoen om te kijken hoeveel ruimte er nog over is bij de hak of de tenen. Zo kun je precies meten of het de juiste maat schoenen is.

Zool

Kinderschoenen dienen een stevige, flexibele hak te bevatten, zodat kinderen hun voeten goed kunnen afwikkelen en niet geremd worden door de hardheid van de zool. Hierdoor kunnen er voet- of loopproblemen ontstaan. Veel kinderschoenen bevatten ook een uitneembare flexibele zool die je eenvoudig kunt luchten of wassen bij nare luchtjes. Kijk bijvoorbeeld eens naar Vans sneakers voor jongens. Deze bevatten een zachte bovenkant, maar een flexibele stevige zool, perfect schoeisel voor de spelende en ravottende jongen die lekker buiten speelt.

Meerdere paren

Koop altijd meerdere paren kinderschoenen, zodat je de schoenen af kunt wisselen en er ook geen nare geurtjes of hygiëneproblemen kunnen ontstaan. Ook is dit beter voor de voeten qua ontwikkeling, doordat er enige afwisseling is in goed schoeisel waar je kind op kan lopen. Kies hierbij voor (kunst)lederen of kunststof schoenen. Heeft je kindje last van zweetvoeten? Kies dan voor lederen schoenen en laat ze zo nu en dan goed luchten.

Afraders

Laat je kindje niet te lang op slippers of hakjes lopen om te voorkomen dat ze slechte loopgewoontes of voetproblemen ontwikkelen. Zo nu en dan is het geen enkel probleem, maar dan zeker niet langer dan een halfuur op hakjes en niet langer dan twee uur op slippers. Wissel dit schoeisel daarna weer snel om voor blote voeten of schoenen. Zo weet je zeker dat je zoon of dochter geen voetproblemen zal ontwikkelen door het lopen op verkeerd schoeisel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top